mobelmaleri-dalarna-allmoge_larsjosSE

Med min erfarenhet och förmåga blandar jag oftast färgerna själv. Med tålamod och färgsinne uppnår jag den önskade färgtonen. Från jordtoner till kraftfullt lysande färger, och om man så behagar en vacker dekoration därtill. Det är alltid en rolig utmaning.

 


 

Återställt till sitt ursprungliga skick

På grund av ovarsamhet, och inte ett naturligt slitage var den här möbelns originalmålning utom all räddning. Valet blev att återskapa målningen. Först dokumenterades det som fanns kvar av original utförandet, sedan tog arbetet vid. Möbeln fick på detta vis leva vidare och berätta sin historia för kommande generationer. På undersidan av en låda står skrivet med blyertspenna vem som tillverkat skrivbordet, när och var det skedde, och numera även min signatur med kort berättelse om ommålningen.

 


 

mobelmaleri-dalarna-skap-kurbits_larsjosSE

Dekorerat

Jag har målat de två skåpen daterade 2010 efter förlagan av en Hedemoramålares skåp daterat 1998. Sonen ville ha två till, målade efter förlagan.

 


 

mobelmaleri-dalarna-renovering_larsjosSE

En kommod får nytt liv

Oljefärg har sedan långt tillbaka i tiden varit den vanligaste färgen när det gäller möbelmåleriet, och är även idag ett gott val som ger en vacker yta och en skön känsla som resultat. Denna byrå kom till mig i ett avlutat skick. Jag valde att ge möbeln ett nytt liv med en laserande vacker blå oljefärg som jag målat i ett tunt skikt ovanpå ett rödbrunt skikt.

 

Välkommen att höra av dig!

Ta kontakt direkt