2014 ”hästens år” !

By 22 december, 2014Blogg

image

Inte visste jag……. då jag i årsskiftet 2013 önskade er “Ett Gott Nytt År 2014” (även då med en vit och rödmålad häst) att jag skulle bli inbjuden till en “Skandinavisk Julmarknad” i staden Nagoya i Japan tillsammans med www.woodenhorsemuseumsweden.se för att sitta i en monter och visa upp “Dala folkartpainting” på just hästar!

Med mig hem har jag denna japanska häst som “minnesgåva”! Jag fick veta av en julmarknadsbesökare i Nagoya att år 2014 är “hästens år” i Japan! Och när jag upptäcker hur jag under året som nu gått har haft många hästar i min hand, fast jag varit inställd på att inte ta emot för mycket av mindre måleriarbeten, så får jag lov att tacka för att det finns envisa uppdragsgivare. Plötsligt är jag på väg till Japan! Ett varmt tack till organisatörerna av julmarknaden i Nagoya, och fantastiska Chintana och Mihoko som lyckades att entusiasmera både mig och de duktiga hjälpsamma ungdomarna som arbetade i vår monter! För den som vill köpa eller önskar sig en dalahäst så finns ett stort sortiment av många fina hästar att välja på hos Butik Runstenen på Stortorget 14 i Gamla Stan, Stockholm.

image

image

image

image

En stor dos av vänlighet och leenden finns kvar som ett bestående minne av resan till en annan världsdel, som jag hoppas få besöka igen någon gång i framtiden! Många av dem jag träffade i Japan har en lockande lust att resa till Sverige för att besöka Stockholm och Dalarna. När och om det händer… så vet jag hur det känns att möta ett  välkomnande leende!

Kanske…“Det är sagans förtrollade häst som bär oss ännu ibland”

Här är ytterligare några hästar som burit mig framåt under året som gått! Bernt Karlsson www.ornasbjorken.se har tagit fram idéer till tre nya modeller av Ornäshästen. Jag fick uppdraget att förverkliga det första provexemplaret av varje modell på hans vackert täljda hästar. De finns att köpa i Björkboden som är öppen under juni, juli och augusti, vid den härliga platsen Ornässtugan mellan Falun och Borlänge.

image

image

image

Och som avslutande målningsuppdrag detta år så blev det en till STOR….image

HÄST!  75cm hög. Ett gediget och väl utfört arbete av den mycket skicklige hantverkaren Edmond Markne i Hedemora!

Translate »