Dalarna – Kurbits i landskapet!

By 9 september, 2021Aktuellt, Blogg

Dalarna – Kurbits i landskapet!

Både utomhus och inomhus blommar kurbits i olika färger och former, och på många olika objekt. För mig som dekorationsmålare så har jag fått uppdrag att måla på möbler, dörrar, väggar, taklister, förstukvistmålningar och …..ibland på mycket annorlunda objekt som den här trädgårdsbron. Beställarna ville överraska en viktig familjemedlem på födelsedagen, med att förverkliga hennes önskan om att placera en vacker bro över ett vattendrag i trädgården. Min tanke blev att få kurbits att fungera tillsammans med trädgårdens blommor,  årstidernas färgtoner t.ex. hösten. När vinterns vita snö ligger över marken så gav jag tipset om att klä broräcket med  en grön virad slinga av grangrenar och att hänga några passande lyktor vid stolparna för att skapa stämning i trädgården. Mitt färgval inspirerades av den gulockra färg som finns på Dalälvens stränder och färger som finns i förklädet till Rättviks folkdräkt. Jag målar gärna för framtiden ”broar mellan generationer”.

Translate »