Välkommen 2020-Tack 2019!

By 1 januari, 2020Blogg

Välkommen 2020-Tack 2019!

I ”min lilla värld” så har jag stor anledning att vara tacksam för många positiva händelser, som gör att jag kan känna och dela med mig ”Hopp” om att också goda saker sker i en större värld där vi alla behövs, och där vi behöver varandras kunskap och erfarenheter. År 2019 blev ett år med många trevliga möten i min kursateljé. Det är alltid extra spännande att få ta emot kursdeltagare från andra sidan Atlanten! Dessa kursdeltagare har alla ett stort intresse för ”folkart”. Mötet hos mig är förstås att lära sig mer om Dalmåleri från dåtid till nutid.

From Minnesota, with Swedish roots, Alison Aune, Professor, Art Education with her daugther on a one day workshop in my studio.

Pam Rucinski and Carol Bender two highskilled painters from Wisconsin received a grant through the American Scandinavian Foundation to study Swedish Folk art in Sweden. The purpose of the grant is to deepen the skills of master artists, perpetuate traditional skills and broaden public awareness in folk cultures and traditions.

With a glimpse in her eyes, Åsa love to make beautiful brusch strokes on her summer holiday at home in Sweden. Half the year she´s living in Carlifornia, and I guess what she learned on her one day class in my studio will come in handy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag tänker rätt ofta då jag ser på denna målning, utförd av Sigrid Kjellin, att den har ett budskap som jag själv tar till mig, då jag upptäcker att det jag gör här och nu, planterar mina möjligheter ”framåt på färden i den lilla stora världen”!

 

 

 

 

Translate »